HomeOnze ambitieSponsorshipsSOS Kinderdorpen (De wereld rond in een T-Ford)

SOS Kinderdorpen (De wereld rond in een T-Ford)

Onder het motto 'A brighter future for children worldwide' de wereld rond in een T-Ford uit 1915; Dirk en Trudy Regter uit Edam startten dit bijzondere initiatief in 2012. Binnenkort vertrekken Dirk en Trudy voor de vierde maal in de T-Ford. Dit keer ter ondersteuning van SOS-kinderdorpen, een wereldwijd opererende organisatie die zich inzet om weeskinderen een thuis en een goede toekomst te bieden. 

160507-5298-10-MQaDF.jpg

Richard Elbersen, directeur bij Kondor Wessels Vastgoed, kent Dirk Regter als werkrelatie. Zo komt Kondor Wessels Vastgoed dit bijzondere initiatief op het spoor. De T-Ford komt uit het bouwjaar 1915 en redt zich ruim 100.000 km, 50 landen en een eeuw verder nog prima. In 2012 vertrok de familie Regter voor hun eerste reis vanuit het Louwman museum in Den Haag. Eigenhandig zetten zij een succesvol project op in Mongolië dat twee scholen voor gehandicapte kinderen bouwde. De vierde reis van Dirk en Trudy stond eigenlijk voor september 2015 gepland, helaas kregen zij in België een auto ongeluk waardoor de T- Ford ernstig beschadigd raakte. Dirk en Trudy zelf hadden gelukkig alleen lichte verwondingen, de reis moest echter uitgesteld worden vanwege de vele reparaties die benodigd waren aan de T-Ford. 

Ruim een jaar later laat Dirk Regter trots het resultaat van alle (zelf uitgevoerde!) kluswerkzaamheden zien: 'De T-Ford is weer als nieuw!'.

In 2017 zullen Dirk en Trudy dan eindelijk beginnen aan de geplande vierde reis in de oldtimer. De reis gaat langs Nieuw- Zeeland, via Australië, Indonesië, India, over de Himalaya naar China en zal via Mongolië en Centraal Europa eindigen in Nederland. In deze landen bezoeken zij verschillende projecten van SOS kinderdorpen. Lees meer over de reizen, km's en missie op: http://www.tfordworldtour.org/nl/netherlands/.

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

De wereld rond in een T-Ford uit 1915

Actueel

Onder het motto 'A brighter future for children worldwide' de wereld rond in een T-Ford uit 1915; Dirk en Trudy Regter uit...

+