Skip to main content
KabeldistrictNieuws

Amvest en KondorWessels Vastgoed transformeren Kabeldistrict Delft

By 10 juli 2020juli 15th, 2022No Comments
Nieuws

Amvest en KondorWessels Vastgoed transformeren Kabeldistrict Delft

Nieuws

Amvest en KondorWessels Vastgoed transformeren Kabeldistrict Delft

Op vrijdag 10 juli is de anterieure overeenkomst getekend voor ontwikkeling van de nieuwe Delftse stadswijk Kabeldistrict, onderdeel van transformatiegebied Schieoevers Noord. Wethouder Stephan Brandligt (gemeente Delft), Heleen Aarts (Amvest) en Willem Gaymans (KondorWessels Vastgoed) ondertekenden de samenwerking ter plaatse. In het 12 hectare grote gebied zijn plannen voor circa 3.200 woningen en 1.250 extra arbeidsplaatsen. Daarmee wordt een belangrijke impuls gegeven aan de woningbouw- en werkopgave van de Gemeente Delft en de regio. De realisatie van het eerste bouwveld start naar verwachting in 2022.

Klimaatadaptief & duurzaam

Kabeldistrict wordt getransformeerd tot een levendige, productieve stadswijk waar werken, wonen, leren en maken samenkomen. Centraal in het plan staat de voormalige Nederlandse Kabelfabriek. De fabriekshallen blijven deels behouden en zorgen in combinatie met de nieuwbouw voor een karakteristiek geheel. In één van de hallen van het 65.000 m2 grote complex wordt op korte termijn het KD Lab gerealiseerd: een echte ‘makerspace’ voor de ontwikkeling en realisatie van hightech ideeën van kennisintensieve start-ups en scale-ups.

Ook in het toekomstige Kabeldistrict blijft ruimte voor kennisintensieve, creatieve en ambachtelijke bedrijven. Diverse (maatschappelijke) voorzieningen worden aangevuld met een veelzijdig woningaanbod. Dat zal bestaan uit o.a. koopwoningen, sociale huur en circa 1.500 huurwoningen in het middensegment. Deze huurwoningen worden ondergebracht bij beleggingsfondsen van Amvest.

Wethouder Stephan Brandligt

Gemeente Delft

Het is de start van het gemeenschappelijk klimaatadaptief en duurzaam Delft

Nieuwe stadswijk

Kabeldistrict wordt getransformeerd tot een levendige, productieve stadswijk waar werken, wonen, leren en maken samenkomen. Centraal in het plan staat de voormalige Nederlandse Kabelfabriek. De fabriekshallen blijven deels behouden en zorgen in combinatie met de nieuwbouw voor een karakteristiek geheel. In één van de hallen van het 65.000 m² grote complex wordt op korte termijn het KD Lab gerealiseerd: een echte ‘makerspace’ voor de ontwikkeling en realisatie van hightech ideeën van kennisintensieve start-ups en scale-ups. Ook in het toekomstige Kabeldistrict blijft ruimte voor kennisintensieve, creatieve en ambachtelijke bedrijven. Diverse (maatschappelijke) voorzieningen worden aangevuld met een veelzijdig woningaanbod. Dat zal bestaan uit o.a. koopwoningen, sociale huur en circa 1.500 huurwoningen in het middensegment. Deze huurwoningen worden ondergebracht bij beleggingsfondsen van Amvest.

Ook wordt in de plannen aandacht besteed aan de inzet van slimme en duurzame mobiliteit. Met als doel mensen en goederen sneller, schoner en gemakkelijker door de wijk te bewegen en autoluwe plekken te realiseren. Een groene wijk aan het water van de Schie, waar het fijn werken en wonen is. “Amvest en KondorWessels Vastgoed hebben samen de ambitie geformuleerd  Kabeldistrict te transformeren tot een plek waar iedereen zich thuis voelt. Met behoud van de historie van het gebied. Momenteel werken wij aan een plan van aanpak om ook inwoners en ondernemers in Delft te betrekken bij de ontwikkeling. Met de ontwikkeling van Kabeldistrict verbinden wij ons voor tientallen jaren aan de stad en staan we voor het maken van een schakel tussen werken en wonen in de nieuwe wijk voor Delft.”, zegt Heleen Aarts, CEO van Amvest, over de grote transformatie van het gebied.

Bestemmingsplan

De gemeente is gestart met de voorbereidingen voor het bestemmingsplan van Schieoevers Noord. Dit bestemmingsplan betreft het hele transformatiegebied van Schieoevers Noord, waar Kabeldistrict onderdeel van is. De gemeente werkt daarom hiervoor ook samen met KondorWessels Vastgoed en Amvest en andere partijen in het gebied. Het bestemmingsplan wordt opgesteld conform de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Crisis en Herstelwet. Het streven is betrokken belanghebbenden na de zomer te informeren over het voortzetten van het participatietraject, de ontwikkelplannen en de planning rondom het bestemmingsplan.

Vragen? Neem Contact met ons op