icon-arrow-right
HomeNieuws AWKWARD in DeFlat Kleiburg

AWKWARD in DeFlat Kleiburg

Actueel

Op woensdag 26 februari presenteert Lost Project de voorstelling AWKWARD in DeFlat Kleiburg. Op deze avond gaan veertien jongeren de confrontatie met zichzelf aan, met elkaar en het publiek. Het concept en de regie is van Priscilla Vaudelle. Lost Project is geboren bij Jeugdtheaterschool Zuidoost. De voorstelling in DeFlat Kleiburg begint om 19.00. Aansluitend zal er een nagesprek volgen met de jongeren onder het genot van een hapje en een drankje.

Lost Project Awkward DeFlat Kleiburg

Priscilla Vaudelle

Priscilla Vaudelle heeft hart voor de jongeren en voor Zuidoost. Priscilla: ”Ik vind dat de verhalen van de jongeren uit Zuidoost niet mogen verdwijnen in de theaters. Theater wil ik terug brengen bij de mensen in hun wijk.” Een klik met DeFlat Kleiburg was daarom snel gemaakt. Het is een plek waar nieuwe dromen gedroomd mogen worden. Het is een plek waar creativiteit zijn weg vindt door de jongeren heen. Inspiratie putten de jongeren uit hun eigen leven en bij elkaar in de groep. AWKWARD is een confronterende montage voorstelling op locatie. Het gaat over een groep jongeren die zich onttrekken aan de buitenwereld. Zij worstelen met hun seksualiteit en zoeken de veiligheid bij elkaar in de flat. Deze jongeren voelen zich niet geaccepteerd door hun omgeving en gaan op zoek naar acceptatie. Zij voelen niet de vrijheid om zichzelf te kunnen zijn. Zij voelen zich in de minderheid door hun cluturele achtergronden en seksuele voorkeuren. ”Als ik mijzelf ben, wie is dan mijn ander, een ander dan ikzelf, ben ik dan anders?”

Jeugdtheaterschool Zuidoost

Jeugdtheaterschool Zuidoost biedt een creatief podium voor de jonge bewoners van Amsterdam Zuidoost. De school bestaat nu dertien jaar en is sinds 2009 gevestigd in het prachtige Bijlmerparktheater. JTSZO is een begrip in Zuidoost en omstreken. Dit komt door de vele jaren ervaring met de jonge bewoners en hun talenten. Wij dagen de kinderen en jongeren uit om het beste uit zichzelf te halen. Wij helpen ze te groeien in hun ambities. Met bovenstaand project van Priscilla Vaudelle proberen ze samen een inspiratie te zijn voor andere kinderen en jongeren om zichzelf te blijven ontwikkelen en te groeien in hun talenten. Zo geeft Priscilla terug aan de jongeren wat zij heeft geleerd bij Degasten, op de AHK en bij de Jeugdtheaterschool Zuidoost.

Projecten

Alle projecten
+