icon-arrow-right
HomeNieuws Barcode Architects en cepezed ontwerpen transformatie Gele Scheikunde complex

Barcode Architects en cepezed ontwerpen transformatie Gele Scheikunde complex

Actueel

Barcode Architects en cepezed gaan het ontwerp maken voor de transformatie van Gele Scheikunde - een voormalig faculteitscomplex van de TU Delft. De ontwikkelcombinatie van Amvest en Kondor Wessels Vastgoed verwierf met een gewonnen tender onlangs dit ruim drie hectare grote gebied nabij de binnenstad van Delft.

Herontwikkeling

Het faculteitsterrein, waarop het kenmerkende geelkleurige bakstenen scheikundecomplex van de TU Delft zich bevindt, had al enige tijd geen onderwijsfunctie meer en werd daarom aangeboden voor herontwikkeling. In de nieuwe plannen vormt het gebied een belangrijke schakel tussen de Delftse binnenstad en de universiteitscampus.

Voorzijde

Groene woonenclave

Gekozen is om de locatie te ontwikkelen tot aantrekkelijke groene woonenclave met een gevarieerd woonprogramma met 300 koopwoningen en huurwoningen in het sociale- en middensegment en een commerciële plint. Oud- en nieuwbouw gaan er een karakteristiek geheel vormen. In de gepresenteerde visie wordt Gele Scheikunde over drie jaar een plek waar het veilig en prettig wonen is; met kleinschalige bedrijvigheid en in het hart van het project een plek voor ontmoeting voor bewoners en buren uit de wijk.

Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling

De aankomende periode start de ontwikkelcombinatie met het (concreet) maken van de ideeën voor de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Deze plannen worden in de loop van 2020 bekend gemaakt.

Projecten

Alle projecten
+