icon-arrow-right
HomeNieuws Binnen één dag een huis in SpaarneBuiten

Binnen één dag een huis in SpaarneBuiten

Actueel

Het Haarlems Dagblad interviewt directeur Richard Elbersen en wethouder Raymond van Haeften over het innovatieve 'MorgenWonen' van VolkerWessels. MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. Binnen één dag wordt een woning in elkaar gezet. Van een leeg stuk grond naar een volledige woning. Op 31 januari zullen de 23 'MorgenWoningen' in SpaarneBuiten in verkoop gaan. De start verkoop vindt plaats in Villa Westend (Westlaan 41 in Velserbroek) van 17.00 - 19.00 uur.

SpaarneBuiten MorgenWonen.jpg

Nog komend voorjaar zullen er 23 nieuwe huizen verrijzen op het nu nog braak liggende deel van SpaarneBuiten bij Spaarndam. Van de bouw ervan zal niet heel veel gemerkt worden. De huizen worden in precies in één dag neergezet.

 

De huizen worden volledig in een fabriek in Coevorden gemaakt en in een dag tijd ter plaatse neergezet. "Met alles erop en eraan, inclusief badkamer, keuken, sanitair - volledig klaar om er direct in te trekken", vertelt directeur Richard Elbersen van KondorWessels Vastgoed. De woningen zijn daarnaast - door gebruik van onder meer zonnepanelen, slimme isolatie en driedubbelglas - volledig energieneutraal. 

SpaarneBuiten lucht aanzicht

Een Morgenwoning levert volgens Elbersen genoeg energie op, dat een gemiddeld gezin, dat bewust met energie omgaat, geen energiekosten hoeft te hebben. "In de woning zit een energiemonitor en een slimme meter die laat zien hoeveel energie er verbruikt wordt, en je ook scherp houdt op je energieverbruik." 

 

Wethouder Raymond van Haeften juicht de komst van de woningen toe: "Het sluit goed aan bij de ambities die we als gemeente hebben op het gebied van duurzaamheid. Begin vorig jaar zijn we hierover gaan praten. Voor mij speelde wel mee dat het moest passen in de woningbouwopgaaf die we als gemeente volgens de afspraken hebben. Deze woningen zijn wel wat duurder namelijk, al verdien je op de energiekosten wel geld terug."

 

Bekijk hier het hele artikel in het Haarlems Dagblad. 

Projecten

Alle projecten
+