icon-arrow-right
HomeNieuws De wereld rond in een T-Ford uit 1915

De wereld rond in een T-Ford uit 1915

Actueel

Onder het motto 'A brighter future for children worldwide' de wereld rond in een T-Ford uit 1915; Dirk en Trudy Regter uit Edam startten dit bijzondere initiatief in 2012. Binnenkort vertrekken Dirk en Trudy voor de vierde maal in de T-Ford. Dit keer ter ondersteuning van SOS-kinderdorpen, een wereldwijd opererende organisatie die zich inzet om weeskinderen een thuis en een goede toekomst te bieden. 

PSX_20160928_110105.jpg

Richard Elbersen, directeur bij KondorWessels Vastgoed, kent Dirk Regter als werkrelatie. Zo komt KondorWessels Vastgoed dit bijzondere initiatief op het spoor.

 

De T-Ford komt uit het bouwjaar 1915 en redt zich ruim 100.000 km, 50 landen en een eeuw verder nog prima. In 2012 vertrok de familie Regter voor hun eerste reis vanuit het Louwman museum in Den Haag. Eigenhandig zetten zij een succesvol project op in Mongolië dat twee scholen voor gehandicapte kinderen bouwde. De vierde reis van Dirk en Trudy stond eigenlijk voor september 2015 gepland, helaas kregen zij in België een auto ongeluk waardoor de T- Ford ernstig beschadigd raakte. 

160507-5298-10-MQaDF.jpg

Dirk en Trudy zelf hadden gelukkig alleen lichte verwondingen, de reis moest echter uitgesteld worden vanwege de vele reparaties die benodigd waren aan de T-Ford. Ruim een jaar later laat Dirk Regter trots het resultaat van alle (zelf uitgevoerde!) kluswerkzaamheden zien: 'De T-Ford is weer als nieuw!'.

 

Eind 2016 zullen Dirk en Trudy dan eindelijk beginnen aan de geplande vierde reis in de oldtimer. De reis gaat langs Nieuw- Zeeland, via Australië, Indonesië, India, over de Himalaya naar China en zal via Mongolië en Centraal Europa eindigen in Nederland. In deze landen bezoeken zij verschillende projecten van SOS kinderdorpen. 

1458229775-t.jpg

Van alle bezochte projecten wordt documentaire gemaakt worden met het oog op het realiseren van nieuwe projecten ten behoeve van het welzijn van weeskinderen wereldwijd. 

 

Lees meer over de reizen, km's en missie op: http://www.tfordworldtour.org/nl/netherlands/

Ook een steentje bijdragen? Hier bekijk je de verschillende mogelijkheden: http://www.tfordworldtour.org/nl/ 

Dirk Regter de wereld rond in een T-Ford
+