icon-arrow-right
HomeNieuws DeFlat genomineerd voor 'Beste gebouw van het jaar 2017'

DeFlat genomineerd voor 'Beste gebouw van het jaar 2017'

Actueel

Negen gebouwen, waaronder DeFlat Kleiburg, komen in aanmerking voor de titel BNA 'Beste gebouw van het Jaar 2017'. Zij zijn door de jury geselecteerd uit 113 inzendingen. Stem hier op je favoriete gebouw: http://www.gebouwvanhetjaar.nl/publieksprijs-2017/.

9DS_4745_de flat.jpg

De gebouwen zijn verdeeld over vier categorieën. Naast dat ze in hun eigen categorie de titel kunnen behalen, maken ze alle kans op de algehele titel BNA Beste Gebouw van het Jaar. Ook dingen ze mee naar de publieksprijs, waarvoor de stemming maandagavond om 20.00 uur van start gaat. De prijsuitreiking vindt op 19 mei plaats in het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht. 

“De Nederlandse architectuur is als Nederland zelf: heel divers”, zegt Hans Wijers, voorzitter van de zeskoppige jury. “De genomineerde gebouwen zijn hier het gematerialiseerde bewijs van. Er viel zonder meer wat te kiezen, de meerwaarde van architectuur voor mens en maatschappij is bij elk van de gebouwen tastbaar.” 

BNA-directeur Fred Schoorl: “De genomineerde gebouwen onderstrepen dat het niet gaat om het meest spectaculaire maar om het beste gebouw. Dat laten zien aan opdrachtgevers en het grote publiek kan architecten, opdrachtgevers en anderen inspireren of tot reflectie dwingen: zijn we wel de goede dingen aan het maken en waarom is bouwkwaliteit cruciaal voor onze kwaliteit van leven en werken.”  

Opvallend aan de nominaties is dat er twee projecten van Koen van Velsen architecten tussen zitten. Van Velsen won de prijs al eens in 2010, met het revalidatiecentrum Groot-Klimmendaal in Arnhem. Onder de andere genomineerden DeFlat in Amsterdam, die ook nog kans maakt op de EU Mies Award 2017. Space Encounters is als bureau finalist van het Next Step Program.

De genomineerde gebouwen per categorie en hun architect

Leefbaarheid & Sociale Cohesie 

De Flat, Amsterdam / NL Architects, XVW Architectuur 

De Smaragd, Amsterdam / M3H 
Sportcentrum Rozenburcht, Rotterdam / Koen van Velsen architecten 


Identiteit & Icoonwaarde
 
OV-Terminal, Breda / Koen van Velsen architecten 
Stadhuiskwartier, Deventer  / Neutelings Riedijk Architecten 
Museum Voorlinden, Wassenaar / Kraaijvanger 

Particuliere Woonbeleving
 
Agaathhof, Groningen  / De Zwarte Hond 

Stimulerende Omgevingen
 
Hoofdkantoor Joolz, Amsterdam / Space Encounters 
SintLucas College, Eindhoven / architectenbureau cepezed 

 

Bron: architectenweb.nl

Projecten

Alle projecten
+