icon-arrow-right
HomeNieuws DeFlat genomineerd voor internationale EU Mies Award 2017

DeFlat genomineerd voor internationale EU Mies Award 2017

Actueel

Nog drie Nederlandse projecten maken kans op de EU Mies Award 2017. DeFlat Kleiburg in Amsterdam, het Torengebouw in Nieuw-Bergen en het Rotterdamse Timmerhuis hebben de shortlist voor de prestigieuze Europese architectuurprijs gehaald. De Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe hebben 40 projecten geselecteerd die meedoen in de race voor de 2017 European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award. 

DeFlat Kleiburg

Veertien Nederlandse projecten kwamen in aanmerking voor de prijs, die tot dit jaar de naam Mies van der Rohe Award droeg. Daaruit zijn nu gefilterd: het markante torengebouw van Monadnock in het Limburgse Nieuw-Bergen, de door NL Architects getransformeerde Kleiburgflat in de Amsterdamse Bijlmermeer en het Timmerhuis in Rotterdam van OMA. De bekendmaking van de finalisten volgt snel, in april zullen de juryleden deze bezoeken. Het is nog niet voorgekomen dat een project in Nederland werd onderscheiden met de Mies van der Rohe Award. Wel werd de prijs in 2005 toegekend aan de Nederlandse ambassade van OMA in Berlijn. Datzelfde jaar ontving NL Architects een eervolle vermelding als ‘ emerging architect’, met de Basketbar in Utrecht.

Op 26 mei wordt in het Mies van der Rohe-paviljoen in Barcelona de winnaar van de EU Mies Award 2017 bekendgemaakt. De prijs wordt sinds 1988 om de twee jaar toegekend. Bekijk het genomineerde project op miesarch.com/work/3509

 

+