icon-arrow-right
HomeNieuws Elements wint de London Design Award 2020

Elements wint de London Design Award 2020

Actueel

Elements is als winnaar verkozen van de zilveren London Design Award 2020 in de categorie Architecture Proposed. Het door Koschuch Architects ontworpen gebouw kenmerkt zich door haar bijzondere parametrische design. De London Design Awards worden jaarlijks uitgereikt aan internationale, innovatieve en creatieve projecten. 

Parametrisch design Elements

Dit project, toegewezen door de gemeente Amsterdam aan Kondor Wessels Vastgoed, is ontworpen door Koschuch Architects. Elements is een elegante woontoren die vanuit verschillende invalshoeken een veranderend perspectief laat zien. Zij is ontworpen vanuit de visie maximaal verbinding te zoeken met de elementen stedenbouw, daglicht, zon, energie, water, wind en groen. De woontoren, ontworpen volgens parametrisch design, zal een aantrekkelijke plek zijn voor verschillende groepen mensen die een dynamische leefomgeving zoeken binnen zowel de huur- als koopsector.

 

Dit duurzame project ligt in het Amstelkwartier en zal door haar iconische en robuuste ontwerp de Skyline van het Amstelkwartier alleen maar versterken. De bouw van het project start volgens planning in het derde kwartaal van 2021 en zal komen op de kop van het Bella Vistapark naast het monumentale transformatorhuisje.

London Design Awards

De toekenning van de London Design Award richt zich in het bijzonder op projecten die oog hebben voor vooruitstrevende ruimtelijke indelingen en een focus hebben voor zowel esthetisch design als functionaliteit. Ook bijzonder gebruik van materiaal, technologie, licht en schaduw vormt een belangrijk aspect in de beoordeling van de winnaars. 

 

Volgens DRIVENxDESIGN ligt de focus van deze prijs op het vinden van een geïnspireerde groep van mondige veranderaars die bijdragen aan een "betere toekomst". De prijs is bedoeld om opkomende ontwerpers en projecten in de schijnwerpers te zetten die in staat zijn om problemen op te sporen en onvervulde behoeften op te lossen, designgeesten die meer diepgang en een snellere toekomst bieden. Lees meer over het project en de award op: https://drivenxdesign.com/LON20/project.asp?ID=20437

Projecten

Alle projecten
+