icon-arrow-right
HomeNieuws Gebiedsontmoeting Kustplaats IJmuiden aan Zee

Gebiedsontmoeting Kustplaats IJmuiden aan Zee

Actueel

Een plek als geen ander, nergens worden mens en omgeving zo tot het uiterste gedreven. Op het kruispunt van industrie en natuur, van water en land. Daar waar klimaatverandering en zeespiegelstijging vragen om een ongekende innovatiekracht ligt Kustplaats IJmuiden aan Zee. Passend bij de aard van de ontwikkeling werd op donderdag 15 maart de lokale botenloods getransformeerd tot ontmoetingslocatie. Door middel van grote projecties op muren en 15 leden van hetprojectteam, konden belangstellenden in gesprek over de ontwikkeling van de Kustplaats IJmuiden aan Zee. Daarmee is de eerste gebiedsontmoeting van 2018 een succesvol feit.

Ontwikkelplan 2018

Afgelopen jaar zijn er belangrijke stappen gezet om te komen tot de ontwikkeling van de Kustplaats IJmuiden aan Zee. Om het geheugen op te frissen: in mei 2017 besloot de gemeenteraad positief over het ambitiedocument en in september 2017 ondertekenden KondorWessels Vastgoed B.V., Kennemerstrand N.V., Kennemermeer B.V., Seaport IJmuiden Onroerend Goed B.V. en de gemeente Velsen een samenwerkingsovereenkomst. Vanaf dat moment zijn de voorbereidingen gestart voor fase 2, het opstellen van een ontwikkelplan.

 

In het ontwikkelplan gaat het om wat er precies kan en wat we willen als het gaat om wonen, werken, horeca, winkels, voorzieningen, bedrijvigheid, recreatie en natuur. En welke ambities verbinden we daaraan als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid? Tot ver in 2018 staat alles in het teken van het uitvoeren van de benodigde onderzoeken, verbinden van tijdelijke en permanente invulling binnen FabCityNature en het concreet ontwerpen van het gebied.

FabCityNature

FabCityNature werkt aan de duurzame ontwikkeling van de Kustplaats IJmuiden aan Zee. IJmuiden aan Zee is uniek in tegenstellingen en heeft een krachtige en rauwe identiteit. Alles lijkt hier op elkaar te botsen, de haven, de zee, de industrie, het brede strand en de natuur. FabCityNature heeft als missie in de komende jaren te leren hoe deze tegenstellingen juist in te zetten zijn als nieuwe kracht en identiteit van het gebied. Samen werken wij de komende jaren aan:

-          het verbinden van mensen, ideeën en mogelijkheden (COMMUNITY)

-          het onderzoeken van de nieuwe kustplaats en het leven van morgen (CAMPUS)

-          het zichtbaar maken van de potentie van de plek (VORMGEVING)

 

Om dit te realiseren wordt op korte termijn een online platform gerealiseerd, waarop verschillende open oproepen geplaatst worden.

 

We zoeken nadrukkelijk en voortdurend contact met iedereen die zich betrokken voelt en een bijdrage kan leveren. Om inhoud te geven aan het ontwikkelplan voor straks, maar ook om samen te kijken naar het hier en nu.

Projecten

Alle projecten
+