icon-arrow-right
HomeNieuws Kondor Wessels Vastgoed wint tender Bakemabuurt Amsterdam

Kondor Wessels Vastgoed wint tender Bakemabuurt Amsterdam

Actueel

Kondor Wessels Vastgoed (VolkerWessels) heeft op 23 januari 2020 samen met de gemeente Amsterdam getekend voor de ontwikkeling van De Baak in Amsterdam. De Baak bestaat uit 123 middelduren huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West. In het ontwerp staat groen, licht en zicht aan alle zijdes centraal. De realisatie van De Baak start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021.

Slim en flexibel ontwerp

De Baak is een ontwerp van architectenbureau OZ. Er is ruimte voor verschillende woningtypes zoals maisonnettes, lofts en studio’s. De woninggroottes variëren van 65m2 tot 115m2 en vallen op door hun compacte en slimme indeling. Het flexibele ontwerp maakt het gemakkelijk om een extra wand te plaatsen of verwijderen. Bovendien beschikt bijna ieder appartement over een ruime buitenruimte op het zuiden.

De Baak

Verbinding met buurtgenoten

De plint heeft door het gebruik van grote glazen deuren en ramen een open ontwerp. Uit de straatenquête - gehouden onder buurtbewoners – is gebleken dat er behoefte is aan verschillende voorzieningen voor de buurt. In de plint van De Baak wordt daarom ‘De Huiskamer’ gerealiseerd; een ruimte die over de volledige breedte van het gebouw loopt, waar plek is voor bijvoorbeeld buurtbijeenkomsten en huiswerkbegeleiding. Het verbindt het gebouw en (buurt)bewoners in de gezinsvriendelijke buurt.

 

Een verlengstuk van de collectieve huiskamer, zijn de groene tuinkamers in het aangrenzende park. De Tuinkamers, die collectief kunnen worden ingevuld door de bewoners van De Baak, worden gerealiseerd met lage hagen en zijn vormgegeven door Flux landscape architecture.

Duurzaam

De Baak is duurzaam in ontwerp en gebruik met een EPC van -0,25. Er is gekozen voor het gebruik van circulaire materialen voor de gevel, duurzame opwekking en opslag van energie en een rainproof sedumdak dat zorgt voor lagere temperaturen in het gebouw en een beter rendement van de pv-panelen op het dak. Bewoners worden gestimuleerd om duurzame mobiliteit te gebruiken. Er is veel comfort en ruimte voor de fiets. In de parkeergarage zijn 5 laadpunten gerealiseerd voor deelauto’s van Buurauto. Buurauto biedt bovendien elektrische deelscooters en deelfietsen aan voor (buurt)bewoners. De Baak wordt een woongebouw waar bewoners, maar ook buurtbewoners zich thuis voelen.

 

Mede dankzij ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis, marketing- en communicatiespecialist De Wijde Blik, de constructie van Pieters Bouwtechniek, de realisatie van Wessels Zeist en het ontwerp van OZ Architects en Flux landscape architecture is De Baak tot stand gekomen.

Projecten

Alle projecten
+