icon-arrow-right
HomeNieuws Koopovereenkomst voor realisatie van 222 recreatiewoningen Vlietland getekend

Koopovereenkomst voor realisatie van 222 recreatiewoningen Vlietland getekend

Actueel

Kondor Wessels Vastgoed (VolkerWessels) en DGI Europe hebben de koopovereenkomst met Vlietland BV getekend voor de realisatie van 222 recreatiewoningen in recreatiegebied Vlietland. Op de waterrijke plek van 22 hectare wordt een divers programma aan duurzame design cabins en recreatievilla’s ontwikkeld en worden de voorzieningen uitgebreid.

Nieuwe impuls voor watersport- en recreatiegebied

In goede samenwerking met de gemeente, de provincie en de rijksoverheid is nagedacht over een toekomstbestendig plan dat Vlietland 365 dagen per jaar tot een aantrekkelijke bestemming maakt. Daar is een mooi waterrijk en groen plan uitgekomen, dat na een lange besluitvormingsprocedure is vastgelegd in een nieuw bestemmingsplan. Er komen 222 moderne recreatiewoningen, grotendeels aan het water gelegen en mét een eigen steiger. De huidige (recreatie)faciliteiten blijven behouden en worden uitgebreid met nieuwe fiets- en voetpaden, nieuwe stranden, een nieuw watergangenstelsel, meer toegankelijke oeverlengte, meer en betere toiletvoorzieningen, extra parkeerplaatsen alsmede andere recreatie mogelijkheden waaronder voorzieningen voor sport en spel. 

IMG_2430.JPG

Naast de genoemde en reeds bestaande faciliteiten, voorziet het bestemmingsplan in de realisatie van nieuwe restaurants en horeca uitgiftepunten, een aanlegplaats voor een historisch schip en een rondvaartboot.

 

Bart Carpentier Alting, directeur van Vlietland BV, is zeer verheugd over de gesloten overeenkomst: “Kondor Wessels Vastgoed en DGI zijn gerenommeerde ondernemingen die alom geroemd worden voor hun innovatieve en duurzame wijze van ontwikkelen en bouwen en de fraaie landschappelijke inpassing daarvan. De realisatie van deze recreatiewoningen en andere nieuwe recreatieve voorzieningen zal er voor zorgen dat Vlietland nog meer dan voorheen bekend zal worden als één van de meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebieden van Nederland!”     

Vlietland: groen en waterrijk recreëren in eigen land

Het in Leidschendam gelegen recreatiegebied Vlietland is sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een populair watersport-, recreatie en natuurgebied waar jaarlijks meer dan een miljoen recreanten komen. Vlietland heeft een omvang van ruim 300 hectare en bestaat uit drie meren met daaromheen stranden, bossen, kreken, ligweiden en een parkachtig landschap. Het gebied is de perfecte uitvalsbasis voor vaar-, fiets- en wandeltochten. Zo kan men in Vlietland onder meer plezier beleven aan een klimparcours, aquapark, camping, watersportverenigingen, een prachtig restaurant aan het water en de havens aan de Vliet en het binnenmeer.

Projecten

Alle projecten
+