icon-arrow-right
HomeNieuws Mies van der Rohe Award uitgereikt in Barcelona

Mies van der Rohe Award uitgereikt in Barcelona

Actueel

Op vrijdag 26 mei is DeFlat Kleiburg in Barcelona bekroond met de EU Mies Award 2017. De officiële prijsuitreiking vond plaats in het Mies van der Rohe-paviljoen in Barcelona. NL Architects, XVW Architectuur en consortium DeFlat hadden de eer de prijs in ontvangst te nemen. De klassieke Bijlmerflat, die is verbouwd tot klusflat, is het eerste project binnen de Nederlandse landsgrenzen dat de prestigieuze Europese prijs voor hedendaagse architectuur heeft ontvangen. 

18766562_1234522276659572_8655340766698539968_o.jpg

De bekendmaking van de winnaar vond op vrijdag 12 mei plaats in Brussel. ‘DeFlat Kleiburg’ maakte samen met nog vier projecten kans op de belangrijkste architectuurprijs binnen de Europese Unie. Aan de prijs is een bedrag van 60.000 euro verbonden. Het woningbouwproject NAVEZ in Brussel van de architectenbureaus MSA en V+ kreeg een eervolle vermelding.

 

De vijfhonderd woningen werden door het samenwerkingsverband aangeboden als kluishuis, waarbij de toekomstige bewoners voor een laag bedrag hun stulpje naar eigen inzicht konden inrichten. Aan de flat zelf zijn ingrepen gepleegd, waarbij onder meer de balustrades beter voor het voetlicht zijn gebracht en riante doorzichten in het gebouw zijn gecreëerd.

Projecten

Alle projecten
+