icon-arrow-right
HomeNieuws Nominatie Gouden Piramide 2016

Nominatie Gouden Piramide 2016

Actueel

Het veelbesproken project DeFlat Kleiburg, het grootste klushuizenproject van Nederland, maakt kans op de Gouden Piramide 2016. Een jury onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade heeft vijf nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Piramide 2016, de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Zestig opdrachtgevers zonden een project in. Het onderwerp van dit jaar is Architectuur. 

Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap

DeFlat

De Gouden Piramide wordt jaarlijks toegekend en is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

De prijs bestaat uit een bedrag van vijftigduizend euro, een trofee en een architectuurplaquette. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 26 november 2016. Dan verschijnt ook een publicatie met het juryverslag, de interessantste inzendingen en een aantal essays over het opdrachtgeverschap in de architectuur. In Kunstuur van avrotros zal in december aandacht worden besteed aan de winnaar van de Gouden Piramide.

Consortium DeFlat i.s.m. NL Architects

Toen woningcorporatie Rochdale haar Bijlmerflat Kleiburg voor één euro te koop aanbood kwam consortium DeFlat in samenwerking met NL Architects met een innovatief plan voor een klusflat. Kopers knappen hun appartement zelf op. Het consortium nam de verantwoordelijkheid voor de gezamenlijke ruimtes, bood opties aan voor de verbouwing van de woningen en stelde een kluscoördinator aan. Dankzij de creatieve aanpak is de honingraatflat niet alleen behouden gebleven, maar gaat er zelfs een nieuwe impuls voor de buurt van uit.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

En de winnaar is...

Afgelopen weekend heeft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst de Gouden Piramide uitgereikt aan Stichting Xenia voor het...

Gouden Piramide 2016

Consortium DeFlat is dit jaar genomineerd voor de Gouden Piramide.  De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor...

+