icon-arrow-right
HomeNieuws Op vakantie in eigen land: Basecamp IJmuiden

Op vakantie in eigen land: Basecamp IJmuiden

Actueel

Op vakantie in eigen land? Ontdek de Tiny Houses van Basecamp IJmuiden, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Rauwe Duinen in IJmuiden aan Zee. Ga er hiken in natuurgebied Kennemerland of surfen op de rauwe zee. Bewonder de zeehondjes en vosjes. Of vergaap je aan de kunst Van Lieshout. Bekijk hier de gave vlog die Nicola Dow en Eva Spigt van backtonaturehikes.nl maakten over hun verblijf in een Tiny House van Basecamp IJmuiden.

Top 5 favoriete plekken in de natuur

Het gebied eindigt zelfs in de top 5 favoriete plekken in de natuur. Hierover zeggen Eva en Nicola: "IJmuiden is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij een mooie wandeling. Als je erheen rijdt zie je de hoogovens opdoemen maar juist daardoor word je blij verrast wat deze omgeving te bieden heeft. Wij zijn hier vaak te vinden voor een surfsessie bij Makai waar we eindigen bij het kampvuur met een Oosters zalmpakketje. Ook willen we het liefst zo vaak mogelijk aan het strand wakker worden en dat doen we dan ook in een toffe Tiny House van Basecamp, op loopafstand van Makai en op een paar minuten lopen van het Kennemermeer. Ze experimenteren hier met duurzame en nieuwe vormen van energie- en voedselvoorzieningen en ze bouwen met de natuur. Je wordt wakker met het geluid van de zee en zodra je je huisje uitstapt, sta je midden in de duinen. De perfecte uitvalsbasis dus voor een prachtige wandeling richting Zandvoort of het ontdekken van het schitterende Landgoed Duin en Kruidberg."

Meer over Basecamp IJmuiden

In de komende jaren is Basecamp IJmuiden de uitvalsbasis van onze duurzame missie. Hier bestuderen we urgente vraagstukken als kustontwikkeling, waterveiligheid, klimaatsverandering, zeespiegelstijging, nieuwe woon- en werkvormen en het alledaagse leven van morgen! We leren hier te bouwen mét de natuur.

 

De Tiny Houses zijn onderdeel van het experiment naar duurzame nieuwe woonvormen. Daarom zijn sommige Tiny Houses volledig energieneutraal en worden andere huisjes doorontwikkeld om nog duurzamer en milieuvriendelijker te worden. Door in één van de Tiny Houses te verblijven, help je mee aan ons onderzoek en missie naar een duurzame kustontwikkeling. Alle tips die wij krijgen, nemen we mee om dit gebied te optimaliseren.

 

Ook overnachten in een Tiny House? Boek je verblijf op: https://basecamp-ijmuiden.nl/.

Projecten

Alle projecten
+