icon-arrow-right
HomeNieuws Primeur: Eerste nul-op-de-meter MorgenWonen woning in SpaarneBuiten

Primeur: Eerste nul-op-de-meter MorgenWonen woning in SpaarneBuiten

Actueel

Wethouder Raymond van Haeften overhandigde op dinsdag 12 december de sleutel aan de bewoners van de allereerste MorgenWonen woning in SpaarneBuiten. Spaarndam heeft de primeur voor deze zogenoemde MorgenWonen woningen in de regio. De woningen met een bouwtijd van 1 dag zijn niet alleen zeer energiezuinig en gasloos, maar ook van hoge kwaliteit en onderhoudsarm. De feestelijke sleuteloverdracht vond plaats op dinsdag 12 december om 9.30 uur aan de Molenwerf 73.

Sleuteloverdracht eerste MorgenWonen woning SpaarneBuiten

De nieuwe bewoners zijn de eerste in een reeks van 23 MorgenWonen woningen in SpaarneBuiten. In de fabriek van VolkerWessels  in Coevorden worden de woningen gemaakt en in één dag ter plaatse neergezet. Van belang voor de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is het feit dat het duurzame woningen zijn: nul-op-de-meter, door gebruik van onder meer zonnepanelen, een beperkte warmtevraag door o.a. hoogwaardig geïsoleerde gevels en triple glas en de woningen zijn bovendien 100% elektrisch. Een ander duurzaam aspect is dat de woningen zo nodig helemaal te hergebruiken zijn. Ook past het MorgenWonen concept binnen de afspraken over de woningbouwopgaaf; hiermee draagt de gemeente bij aan het behalen van belangrijke milieudoelstellingen.

Over MorgenWonen

Slimme constructie

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het zeer eenvoudig een volledige woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

 

Volledig afgewerkt

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering dat je meteen je eigen spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief stoffering, bekleding van de trap en gesausde muren. Verder beschikken de woningen over een compleet ingerichte badkamer en een luxe keuken met A-label vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs recirculatiekap.

 

Duurzaamheid

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. MorgenWonen maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een zeer comfortabel binnenklimaat.

 

Nul-op-de-meter

Het dak is aan de zuidzijde is bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warmwater om te douchen. De door co² gestuurde ventilatie met warmte-terugwinning meet continu hoeveel lucht er moet worden aan- en afgevoerd. Door dit slimme systeem gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én hoeveel terug geleverd wordt aan het net. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

 

www.morgenwonen.nl

Projecten

Alle projecten
+