icon-arrow-right
HomeNieuws Reuzenrad op Scheveningse Pier krijgt vorm

Reuzenrad op Scheveningse Pier krijgt vorm

Actueel

Met het plaatsen van een van de acht metershoge palen werd gisterochtend eindelijk begonnen met het verstevigen van het eiland van de Pier in Scheveningen, zodat volgende week begonnen kan worden met de bouw van het langverwachte reuzenrad. De vergunning had nogal wat voeten in de aarde, maar kwam dan toch rond. 

Pier krijgt reuzenrad

Enkele minuten voor de plaatsing was eindelijk de laatste handtekening voor de vergunning binnen. Bouwer en exploitant Skyview Attractions zat al even op de laatste stempels te wachten en kon dus meteen actie ondernemen.

"We hadden het ponton vanaf waar we gaan bouwen, al helemaal klaar liggen en dat is dus meteen naar de Pier gevaren. We zijn meteen begonnen met het plaatsen van de eerste paal die in de middag er al in getrild kon worden”, legt Perry Oerlemans van Skyview Attractions uit. 

In eerste instantie wordt het eiland van de Pier, waar het reuzenrad op komt, verstevigd. "We doen dit met acht palen die 26 meter hoog zijn. Die gaan maar liefst 15 meter diep de zeebodem in zodat het echt stevig wordt." 

"Het gaat om een 50 meter hoge attractie die natuurlijk met extra krachten te maken krijgt. We zitten hier 200 meter in zee en hebben dus speciale offshore engineers in dienst voor dit project”, geeft Oerlemans wat van de complexiteit prijs. Oerlemans verwacht dat dit binnen een week klaar is, maar is daarbij wel afhankelijk van bepaalde golfstromen. "We kunnen, als het ponton te veel heen en weer gaat door golfslag, niet werken.” Nadat alle palen in de zee zijn geheid kunnen de tientallen betrokken werknemers gaan beginnen met het opbouwen van het rad. "Het is een kant-en-klaar bouwpakket dat we hier in elkaar gaan zetten. Ook hier zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden dus is het een beetje moeilijk in te schatten. We verwachten dat dit drie tot vier weken duurt. Ergens in juli gaat het reuzenrad na enkele testdagen open voor iedereen.”

 

In totaal komen er 36 luxe gondels compleet met airco voor zes personen per bakje. "En we hebben een speciale vip-gondel die helemaal van glas is, zelfs de bodem. Mensen kunnen een gewoon kaartje kopen, maar het is ook mogelijk om arrangementen voor diner, lunch of borrel te boeken.”

Aanvullende plannen

Naast het reuzenrad zal De Pier ook een pop-up hotel realiseren. Het gaat hierbij om 13 luxueuze en unieke hotelkamers. Op korte termijnwort het Staleneiland gesloopt, waarvoor momenteel nog uitgebreid en noodzakelijk vooronderzoek plaatsvind.

Projecten

Alle projecten
+