icon-arrow-right
HomeNieuws Rotterdamse Lloydpier wordt getransformeerd door Kondor Wessels Vastgoed

Rotterdamse Lloydpier wordt getransformeerd door Kondor Wessels Vastgoed

Actueel

De gemeente heeft Kondor Wessels Vastgoed als winnende partij geselecteerd voor de ontwikkeling van Blok D op de Lloydpier in Rotterdam. De Lloydpier wordt gezien al een van de belangrijkste transformatiegebieden in de stad. Onder de naam WERF&CO worden er 135 woningen ontwikkeld en 10 PO kavels uitgegeven en ruimte bieden voor eigen invulling. De woningen zijn ontworpen met een avontuurlijke binnenwerf en een horecagelegenheid. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2021.

Maasvenster

Een grote gevelopening, het zogeheten Maasvenster, zorgt voor een unieke verbinding tussen de binnenwerf en de Maas. Mede dankzij een uniek duurzaam en energieneutraal ontwerp is Kondor Wessels Vastgoed als winnaar geselecteerd. Het ontwerp sluit aan bij de historie van de industriële Rotterdamse Lloydpier. WERF&CO wordt overwoekerd met groen en vormt een samenspel van stoere gebouwen variërend in hoogte binnen het bouwblok.

Vogelvlucht

Woningvariatie

In totaal komen er negen woningtypen in het (hoge) koopsegment, midden- en dure huursegment die verspreid worden over negen lagen. WERF&CO wordt circa 40 meter hoog, verspreid over 18.000 m2. De appartementen variëren van circa 60 m2 tot circa 170 m2  en ieder appartement heeft een grote vrije hoogte en een ruime buitenruimte. Toekomstige bewoners kunnen fietsen gemakkelijk kwijt in drie inpandige fietsenstallingen en (deel)auto’s in de verdiepte parkeergarage.

Industrieel havengebied

De ontwikkellocatie bevindt zich naast het succesvolle transformatiegebied Müllerplein, het woon- en werkgebied Delfshaven en het historische Scheepvaartkwartier, Het Park en de iconische Euromast. De locatie is omringd door water en heeft een unieke haven-historie. Door het ontwikkelen van WERF&CO, wordt er een robuust en stoer ensemble van gebouwen toegevoegd aan de omgeving in combinatie met ruimtelijk wonen.

+