icon-arrow-right
HomeNieuws Schetsblok genomineerd voor EU Mies Award 2022

Schetsblok genomineerd voor EU Mies Award 2022

Actueel

Een fantastisch begin van het nieuwe jaar! Het Schetsblok is één van de genomineerde projecten voor de prestigieuze Europese architectuurprijs de Mies van der Rohe Award 2022. Eerder won het Schetsblok al de BNA architectuurprijs in de categorie Particuliere Woonbeleving 2019.

Het Schetsblok

Het Schetsblok is een kleinschalig woongebouw met 29 appartementen, gerealiseerd aan de Westlandgracht. Doordat de Westlandgracht door de Gemeente Amsterdam is aangewezen als Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, ontstond er een unieke kans. Samen ontwikkelen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), dat betekent alle ruimte voor de kopers. Bij het ontwerp en de ontwikkeling kregen de bewoners alle ruimte om hun ideeën te ventileren. Zij stonden centraal. Deze vernieuwende en consumentgerichte aanpak spreekt ons enorm aan en is succesvol gebleken. De wisselwerking die bij deze co-creatie ontstond, heeft een inspirerend woongebouw opgeleverd. Een waardevol gebouw met woningen en gezamenlijke ruimtes die naadloos aansluiten bij de woonwensen van de bewoners.

 

Co-creatie tussen bewoners en professionals vraagt om maatwerk. Geen project is wat dit betreft hetzelfde. Voor SchetsBlok Westlandgracht zijn wij de samenwerking aangegaan met stichting 4Winden en ANA architecten, waarbij 4Winden de belangen van de bewoners vertegenwoordigde en ANA architecten het ontwerp voor zijn rekening nam.

miesaward-scaled.jpg

EU Mies Award

De Mies van der Rohe Award is dé Europese prijs voor hedendaagse architectuur. De doelstellingen van de prijs zijn gericht op het bevorderen en begrijpen van het belang van kwaliteit en het weerspiegelen van de complexiteit van de eigen betekenis van architectuur in termen van technologische, constructieve, sociale, economische, culturele en esthetische prestaties. De betekenis van architectuur heeft een sociale impact en brengt een culturele boodschap over. Kwaliteit verwijst daarom naar universele waarden van generieke gebouwen, onafhankelijk van hun programma's: de essentie van dingen in plaats van hun formele waarden.

Projecten

Alle projecten
+