icon-arrow-right
HomeNieuws Spectaculaire culturele opening De Pier

Spectaculaire culturele opening De Pier

Actueel

Vrijdag 25 september opende het TodaysArt Festival op spectaculaire wijze het culturele programma van De Pier. Het weekend stond in het teken van avontuurlijke en innovatieve creativiteit. Voor dit festival presenteerden de meest creatieve artiesten uit de hele wereld unieke en speciaal ontwikkelde producties en optredens. 

Mind-control en raketlancering

Tijdens het drukbezochte festival konden bezoekers genieten van uiteenlopende performances, kunstwerken en muziek. Zo werd het Staaleiland ingepakt met meer dan 1000 m2 aluminiumfolie, was er mind-controlled muziek & beeld, een gesimuleerde raketlancering en een bungeejumpende kerkklok van 100 kilo.

 

Ook waren er surfers met LED-lichtjes, artificiële regenbogen, glow-in-the-dark strandlandschappen, een gigantisch orgel van 24 meter lange zandsuppletiepijpen, een vliegerchoreografie en lasers op zee. 

 

Dansen kon op Prefuse 73’s nieuwe album, explosieve hiphop van Zebra Katz & Torus, Loscil’s ambient-muziek en techno van de beroemde Berlijnse DJ Ellen Alien. 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Scheveningse Pier krijgt groen licht voor reuzenrad

De Pier in Scheveningen heeft na een uitgebreide procedure groen licht gekregen van de gemeente Den Haag voor de realisatie...

+