icon-arrow-right
HomeNieuws 'Typisch Kleiburg!' nu op NPO2

'Typisch Kleiburg!' nu op NPO2

Actueel

De camera’s van 'Typisch Kleiburg!' volgen drie weken lang de bewoners van DeFlat Kleiburg. Een 'wijk' van vijfhonderd woningen, verzameld in één groot flatgebouw. Een paar jaar geleden was deze klassieke honingraatflat in de Bijlmer rijp voor de sloop, maar de verpauperde en leegstaande flat kreeg een tweede leven toen het werd omgedoopt tot grootste klushuizenproject van Nederland. 

DeFlat Kleiburg Zuiderkerkprijs

Zo wordt er meegekeken in de moderne leefgemeenschap van het Kleiklooster dat niet alleen eigen bier brouwt, maar ook mensen zonder dak boven hun hoofd een kamer biedt. Ook wordt Kwame uit Ghana gevolgd die verantwoordelijk is voor de schoonmaak van de flat. In zijn thuisland was hij een bekende voetballer met als droom ook in Europa door te breken. Dat lukte helaas niet, maar de altijd vrolijke Kwame is er niet minder gelukkig om.

 

Hoe bevalt de gepensioneerde leraar handvaardigheid Diederick de rol van beheerder van het buurthuis in de flat? Wie zijn de twee buurmannen die iedere vrijdagochtend gaan zwemmen in de Gaasperplas, ook als het bijna vriest? En lukt het de 32-jarige sportinstructeur Philip in Kleiburg zijn droom te verwezenlijken?

Typisch!

In de dagelijkse documentaireserie volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Een jaar lang zien we op NPO 2 iedere drie weken, in een serie van twaalf afleveringen, een uniek portret van een andere buurt; van villawijk tot boerendorp en van volkswijk tot vinex. De EO en BNNVARA vullen de serie om en om in.

 

Typisch kijk je terug op www.npo.nl/typisch-kleiburg/29-03-2018/BV_101387400.

Over DeFlat Kleiburg

In minder dan 2 jaar zijn de ruim 500 woningen van het project in Kleiburg verkocht. En dát tijdens de crisis. Consortium DeFlat bewijst dat het kan; als de woningen maar betaalbaar, flexibel en snel op te leveren zijn. Het grootste klushuizenproject van Nederland ging in maart 2013 succesvol in verkoop. DeFlat heeft de prestigieuze EU Mies Award 2017 gewonnen! Een internationale prijs voor hedendaagse architectuur. Daarnaast is DeFlat in 2017 genomineerd voor Beste Gebouw van Nederland BNA in de categorie Sociale Cohesie en is het project bekroond tot grote winnaar van de Dutch Design Awards 2017!

Projecten

Alle projecten
+