icon-arrow-right
HomeNieuws Woonmarkt Amsterdam groot succes

Woonmarkt Amsterdam groot succes

Actueel

Aanbieders die voortdurend in gesprek waren met klanten, een financiële partij die tafels en stoelen te weinig had voor de vele adviesgesprekken, en veel bezoekers die heel gericht kwamen kijken. De Woonmarkt Amsterdam, die zaterdag 24 mei in het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam plaatsvond, was een doorslaand succes.

Persbericht woonmarkt Amsterdam 24 mei 2014

“Het was hartstikke druk”, zegt Peter Kuipers, die het evenement samen met Amsterdam Woont en De Telegraaf organiseerde. “Nog veel drukker dan tijdens de vorige editie, in november. En toen was het al een succes. En de belangstelling was heel breed: nieuwbouw, kavels, bestaande bouw en ook huur. De mensen kwamen vaak heel gericht.”

Lachende gezichten

De aanbieders waren dan ook zeer tevreden, aldus Kuipers. “Ja, de stemming zat er goed in”, zegt Kuipers. “Ik heb veel lachende gezichten gezien.” Mirella Bhagwandin van woningcorporatie Stadgenoot beaamt dat. “We zijn erg enthousiast over de Woonmarkt. Het was druk. We hebben veel geïnteresseerde mensen gesproken, voor alle disciplines: bestaande bouw, nieuwbouw, koop en huur.” Ook Annemiek van der Wielen van Hallie & Van Klooster Makelaardij kijkt terug op een succesvolle dag: “We zijn voortdurend met mensen in gesprek geweest.”

Vertrouwen in de markt

De Woonmarkt Amsterdam vond tegelijkertijd plaats met de Amsterdamse Nieuwbouwdag. Op tal van plekken in de stad waren nieuwbouw- en zelfbouwprojecten open. Vooral bij de grote starters- en studentenprojecten Villa Mokum en De Studio was het weer druk, met zo’n 100 bezoekers en diverse opties. Andere projecten scoorden eveneens goed, zoals de zelfbouwprojecten van Beleef Buiksloterham (circa 25 bezoekers), Stadstuin Overtoom (12 bezoekers die zeer geïnteresseerd waren) en Luijendijk-Zuid (in Landsmeer), met ook 12 bezoekers en één optie. “Het sentiment is echt veranderd”, zegt Sander ter Beek van ontwikkelaar AM. “Vooral in Amsterdam, maar we merken het landelijk. Mensen hebben er weer lol in om met het kopen van een huis bezig te zijn. En steeds minder mensen zijn bang dat ze hun huidige huis niet verkocht krijgen. Er is weer vertrouwen in de markt.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Woondag-Woonmarkt van zaterdag 24 mei in Amsterdam? Neem dan contact op Eric van Oversteeg van het Platform Woonpromotie Amsterdam (Amsterdam Woont): 06-53418275 of Peter Kuipers van Holland LiViN', organisator van de Woonmarkt op 06-27093748.

+