icon-arrow-right

De Baak

Amsterdam

De Baak is een nieuwbouwproject in Amsterdam en bestaat uit 123 middeldure huurwoningen. In het project staat groen, licht en zicht aan alle zijdes centraal. De Bakemabuurt trekt veel gezinnen, waardoor in het ontwerp rekening is gehouden met het verbinden van de buurt. De Baak wordt een woongebouw waar bewoners, maar ook buurtbewoners zich thuis voelen.

Het ontwerp

Het ontwerp is een modern ontwerp van OZ Architects en past in het gedachtengoed van de Westelijke Tuinsteden met licht, lucht en ruimte en past daarmee in het erfgoed van Bakema en Van Eesteren. De woninggroottes variëren van 65m2 tot 115m2 en vallen op door hun compacte en slimme indeling. Het flexibele ontwerp maakt het gemakkelijk om een extra wand te plaatsen of verwijderen en is daardoor geschikt voor ieder type (Amsterdams) huishouden. Vrijwel ieder appartement beschikt over een ruime buitenruimte op het zuiden.

De Huiskamer

Uit een straatenquête onder buurtbewoners is gebleken dat er behoefte is aan verschillende voorzieningen in de buurt. Hier is rekening mee gehouden in het ontwerp door bijvoorbeeld het toevoegen van ‘De Huiskamer’, een ruimte over de volledige breedte van het gebouw voor bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of buurbijeenkomsten. Maar ook door het toevoegen van groene tuinkamers met lage hagen aan het aangrenzende park, naar ontwerp van Flux landscape architecture.

Duurzaamheid

De Baak is duurzaam in ontwerp en gebruik met een EPC van -0,25. Er is gekozen voor het gebruik van circulaire materialen voor de gevel, duurzame opwekking en opslag van energie en een rainproof sedumdak dat zorgt voor lagere temperaturen in het gebouw en een beter rendement van de pv-panelen op het dak. 

Contactpersonen

M.S. Heijn MSc, MRE (Marius) Projectontwikkelaar Neem contact op

ir. S. Bruijning (Silvie) Projectontwikkelaar Neem contact op

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Kondor Wessels Vastgoed wint tender Bakemabuurt Amsterdam

Kondor Wessels Vastgoed (VolkerWessels) heeft op 23 januari 2020 samen met de gemeente Amsterdam getekend voor de...

+