icon-arrow-right
HomeProjectontwikkeling De Hooch - Museumkwartier

De Hooch - Museumkwartier

Amsterdam

In het Amsterdamse Museumkwartier krijgt exclusief wonen een nieuwe dimensie. Tussen de Hobbemakade en de Pieter de Hoochstraat worden 28 made-to-measure appartementen ontwikkeld; mondaine topsegment woningen vanaf 170 m2 die u, in samenwerking met een prominente interiordesigner, volledig afstemt op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. De Hooch omarmt haar bewoners met de luxe van een persoonlijke service en het comfort van verreikende faciliteiten waaronder private parking en een indrukwekkende lobby met een conciërge.

 

Kijk voor meer informatie op www.dehooch.nl.

Programma

Aan de Hobbemakade, vlakbij het Rijksmuseum en Museumplein, werkt Kondor Wessels Vastgoed in samenwerking met Steenvastgoed aan de ontwikkeling van 28 appartementen in het luxe segment. 

 

Op locatie staat nu nog een oud kantoorpand van KPN, dit gebouw wordt in de nabij toekomst gesloopt en zal plaatsmaken voor het nieuwe ontwerp van MVSA Architects. In het nieuwe ontwerp is het gebouw tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. Het gebouw bestaat uit 8 (woon)lagen en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie, te denken valt aan een healthconcept en ruime lobby.

 

De ondergrondse parkeergarage biedt ruimte voor 83 niet-openbare parkeerplaatsen; waarvan 56 bedoeld voor de appartementen, 7 voor de maatschappelijke functie en 20 afgestemd op de toekomstige naastgelegen ontwikkeling.

Architectuur

De gevels en balkons worden afgewerkt met Japanse keramische stroken, stalen balustrades en houten terrassen. De compositie en maatvoering van de gevels is afgeleid van de historische gevelcomposities in de omgeving en naastgelegen panden. 

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Bouwen op een postzegel in de Amsterdamse binnenstad

Ondanks de huidige unieke omstandigheden gaan de werkzaamheden van bouwer Boele & Van Eesteren op ons Amsterdamse project...

Sloop in volle gang!

De realisatie van De Hooch is afgelopen december gestart. Na de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het bestaande...

Exclusief wonen in het culturele hart van Amsterdam

Exclusief wonen in Amsterdam krijgt een nieuwe betekenis door de komst van De Hooch. Midden in het culturele hart van de stad...

+