HomeProjectontwikkeling De Hooch - Pieter de Hoochstraat/Hobbemakade

De Hooch - Pieter de Hoochstraat/Hobbemakade

Amsterdam

In het Amsterdamse Museumkwartier krijgt exclusief wonen een nieuwe dimensie. Tussen de Hobbemakade en de Pieter de Hoochstraat worden 28 made-to-measure appartementen ontwikkeld; mondaine topsegment woningen vanaf 170 m2 die u, in samenwerking met een prominente interiordesigner, volledig afstemt op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. De Hooch omarmt haar bewoners met de luxe van een persoonlijke service en het comfort van verreikende faciliteiten waaronder private parking en een indrukwekkende lobby met een conciërge.

 

Kijk voor meer informatie op www.dehooch.nl.

Programma

Aan de Hobbemakade, vlakbij het Rijksmuseum en Museumplein, werkt Kondor Wessels Vastgoed in samenwerking met Steenvastgoed aan de ontwikkeling van 28 appartementen in het luxe segment. 

 

Op locatie staat nu nog een oud kantoorpand van KPN, dit gebouw wordt in de nabij toekomst gesloopt en zal plaatsmaken voor het nieuwe ontwerp van MVSA Architects. In het nieuwe ontwerp is het gebouw tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. Het gebouw bestaat uit 8 (woon)lagen en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie, te denken valt aan een healthconcept en ruime lobby.

 

De ondergrondse parkeergarage biedt ruimte voor 83 niet-openbare parkeerplaatsen; waarvan 56 bedoeld voor de appartementen, 7 voor de maatschappelijke functie en 20 afgestemd op de toekomstige naastgelegen ontwikkeling.

Architectuur

De gevels en balkons worden afgewerkt met Japanse keramische stroken, stalen balustrades en houten terrassen. De compositie en maatvoering van de gevels is afgeleid van de historische gevelcomposities in de omgeving en naastgelegen panden. 

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Exclusief wonen in het culturele hart van Amsterdam

Actueel

Exclusief wonen in Amsterdam krijgt een nieuwe betekenis door de komst van De Hooch. Midden in het culturele hart van de stad...

Life After Football x De Hooch

Actueel

Met groot genoegen heetten wij de gasten van het Life After Football Gentleman's Dinner welkom in De Hooch. De nieuwste...

This December De Hooch Will Arise

Actueel

Wij zijn zeer verheugd te mogen mededelen dat in december 2018 zal worden gestart met werkzaamheden ten behoeve van de...

+