HomeProjectontwikkeling De Pier van Scheveningen

De Pier van Scheveningen

Den Haag

De Pier is hot and happening! Het Scheveningse icoon is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek en wordt druk bezocht. De vernieuwde Pier is inmiddels een ware foodboulevard, met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door verschillende activiteiten, zoals een fantastisch reuzenrad met diner-mogelijkheid, festivals, culturele events, Pier markets, kidsmiddagen, educatieve activiteiten en optredens. Na de opening van het grootste terras van Nederland, de Foodboulevard, de Pier Offices én het eerste Reuzenrad boven zee, heeft het Scheveningse icoon een nieuwe primeur met de luxe Pier Suites waarbij overnachten op zee mogelijk is.

De situatie toen wij instapten

Na talrijke succesvolle en minder succesvolle initiatieven is De Pier in 2013 failliet gegaan en gesloten. Miljoenen mensen hebben mooie herinneringen aan De Pier: ze hebben er overheen gelopen en de zeelucht opgesnoven. Het is een icoon voor vrije tijd, zonnige zomers en lekker genieten. De Pier hoort bij Scheveningen en is een plek met potentie die benut moet worden. Met deze overtuiging en vol ideeën voor de heropening kochten wij op 30 oktober 2014, samen met Danzep BV, de Scheveningse blikvanger. Samen vormen wij De Pier BV. 

Scope van het project

Voor een succesvolle herontwikkeling is een lange en een korte termijn scope nodig. Het traject dat nu loopt, de huidige heropende Pier, is voor vijf jaar. In deze periode maken we plannen om De Pier weer voor de lange termijn exploitabel te krijgen. Onze droom is om op De Pier een grote verscheidenheid aan functies te realiseren. Daarvoor is draagvlak nodig. Dat proberen we de komende jaren met alle stakeholders te organiseren.

Reuzenrad boven zee

Scheveningen is een toeristische attractie rijker. Het ruim vijftig meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco, waaronder één VIP-gondel die is voorzien van een glazen bodem. Alle (dichte) gondels beschikken over luxe zitjes en bieden ruimte aan maximaal zes personen. Vanuit het reuzenrad hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over zee, strand én de skyline van Den Haag.

Wist je dat...

 • De boulevard van De Pier 300 meter lang is.
 • De toren op het uiteinde is 45 meter hoog. Bij helder weer is het zicht 17 kilometer.
 • De eerste Pier is in 1901 geopend. De huidige  Pier is door architect Huig Maaskant ontworpen en in 1959 geopend. De unieke constructie en de bijzondere positionering van de eilanden maken  het een echt  icoon.
 • CNN wijdde op 28 juli 2014 een item aan De Pier, waarbij het als een van de mooiste pieren ter wereld werd betiteld.
 • De Pier die we tegenwoordig kennen er ligt sinds 1959 en in de jaren '90 is verbouwd.

 

Contactpersoon

ir. J.W. Versluijs (Joost) Projectontwikkelaar - lid MT Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Type ontwikkeling
  Korte termijn exploitatie (5 jaar) & lange termijn herontwikkeling
 • Programma korte termijn exploitatie
  10.000 m² openbare ruimte, horeca, winkels, leisure
 • Programma lange termijn herontwikkeling
  N.t.b.
 • Mede-eigenaar
  DanZep
 • Architect lange termijn herontwikkeling
  TANK Architects
 • Projectcategorieën
  Lopende projecten

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

De Pier wint The Hague Success Award 2018

Actueel

Met trots mogen wij melden dat De Pier de The Hague Success Award in de wacht heeft gesleept! Het Scheveningse icoon kreeg in...

Pier Scheveningen genomineerd voor The Success Award

Actueel

Met trost mogen wij laten weten dat De Pier van Scheveningen genomineerd is voor The Succes Award. The Sucess Award zet Haagse...

'Scheveningen is meer dan patat en haring’

Actueel

De ooit zo kwakkelende Pier doet het inmiddels goed met 2,5 miljoen bezoekers per jaar. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de...

+