Diemerburgh

Diemen

Het project Diemerburgh ligt op een belangrijke historische plek, aan de vroegere route van Weesp naar Amsterdam. Hier was de afslag naar het oude centrum van Diemen. Door zijn U-vorm geeft het gebouw een geborgen gevoel. Binnen bieden de appartementen en herenhuizen veel luxe, rust en ruimte. Het beeld van de gevel is als een geheel ontworpen maar voegt zich naar het karakter van de betreffende straat.

Diemerburgh: het beste van twee werelden!

Het geheel bestaat uit 46 appartementen, 6 penthouses en 11 herenhuizen. De appartementen hebben een prachtig uitzicht op de Weespertrekvaart en de Ouddiemerlaan en de herenhuizen kijken uit op de sfeervolle Burgemeester de Kievitstraat.

 

Met loggia's en kleuren als oranjerood en warmgrijs voegt het gebouw zich op natuurijke wijze in de omgeving. Naast de commerciële ruimten in het onderste gedeelte vindt u hier een sfeervolle horecagelegenheid en winkeltjes.

 

Bewoners van Diemerburgh kunnen beschikken over een eigen parkeerplaats of garagebox. De fietsen kunnen veilig geplaatst worden in een afgesloten stalling in de parkeerkelder. Om te voorkomen dat auto's het beeld bepalen, wordt bij Diemerburgh boven de parkeerplaatsen een prachtige besloten binnentuin aangelegd. Deze intieme binnentuin is voorzien van houten zithoekjes, verlichting en beplanting. De houten binnengevels van de appartementen sluiten bij deze sfeer aan.

Contactpersoon

ir. W.A. Gaymans (Willem) Directeur Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Type ontwikkeling
  Nieuwbouw: residentieel
 • Programma
  In totaal 63 koopwoningen (46 appartementen, 6 penthouses en 11 herenhuizen)
 • Architect
  R4a
 • Aannemer
  Kondor Wessels Amsterdam
 • Projectcategorieën
  Gerealiseerd
+