icon-arrow-right
HomeProjectontwikkeling IJgenwijs Centrumeiland

IJgenwijs Centrumeiland

Amsterdam

Op Centrumeiland ontwikkelt Kondor Wessels Vastgoed het kleinschalige woningbouwproject IJgenwijs en zal bestaan uit circa 34 duurzame woningen met groottes die variëren vanaf ca. 60m² tot ca. 180m². Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit verschillende woningtypologieën. Bijvoorbeeld voor een woon-werkwoning of een hoekpenthouse met een ruim balkon.

 

Keuze architect

In 2019 heeft Kondor Wessels Vastgoed de tender gewonnen om kavel 08-02 op Centrumeiland te ontwikkelen in medeopdrachtgeverschap. Een aantal bewoners heeft het woongebouw vormgegeven vanuit medeopdrachtgeverschap in samenwerking met architectenbureau Elephant. Ook de keuze voor de architect lag bij de toekomstige bewoners.

 

Inmiddels is het medeopdrachtgeverschap traject afgesloten, en gaan de woningen in IJgenwijs vanaf oktober 2020 in verkoop. Kijk voor meer informatie op: www.ijgenwijsamsterdam.nl.

Centrumeiland - IJburg

Centrumeiland is het vijfde eiland van IJburg waar de komende jaren circa 1.500 duurzame woningen worden gerealiseerd. Centrumeiland ligt aan de oostzijde van IJburg grenzend aan Haveneiland-Oost. Via fraaie bruggen verbindt de centrale IJburglaan de eilanden met elkaar. Hierover zal de IJtram rijden, een snelle en rechtstreekse verbinding met het centrum van Amsterdam. De tram brengt in je slechts 20 minuten naar het Amsterdam Centraal. Centrumeiland is ontworpen als een autoluwe wijk waar maximale ruimte wordt gegeven aan fietsers en voetgangers. Hierdoor wordt het spelen van kinderen op straat gestimuleerd. De nieuwe woonwijk wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan woningtypen met een grote invloed van particulieren. Naast unieke appartementen vind je hier veel ruime eengezinswoningen in een prachtige, waterrijke omgeving.

Contactpersonen

ir. E. Segeren (Erik) Projectontwikkelaar Neem contact op

ir. M. Verheij (Marijn) Projectontwikkelaar Neem contact op

N. Hartemink MSc (Nikander) Projectontwikkelaar Neem contact op

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Kondor Wessels Vastgoed wint tender Centrumeiland

Kondor Wessels Vastgoed (VolkerWessels) is door gemeente Amsterdam geselecteerd om kavel 08-02 op Centrumeiland te...

+