icon-arrow-right
HomeProjectontwikkeling IJgenwijs IJburg

IJgenwijs IJburg

Amsterdam

Op Centrumeiland IJburg ontwikkelt Kondor Wessels Vastgoed het kleinschalige woningbouwproject IJgenwijs. IJgenwijs wordt ontwikkeld in Medeopdrachtgeverschap, zo krijgen toekomstige bewoners optimale zeggenschap over hun woning en woongebouw. Centrumeiland is dé plek in Amsterdam voor zelfbouw in een groene en waterrijke omgeving.

IJgenwijs

IJgenwijs zal bestaan uit circa 28 tot 35 duurzame woningen met groottes die variëren tussen de 60 en 150m2. Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit verschillende woningtypologiën. Bijvoorbeeld voor een woon-werkwoning, met een ontwerpstudio of lesruimte voor yoga aan huis.

 

De toekomstige bewoners krijgen als medeopdrachtgever optimale zeggenschap over het ontwerp hun toekomstige woning em woongebouw. Dankzij de betrokkenheid van Kondor Wessels Vastgoed krijgen de toekomstige bewoners het advies van een professionele partij, die hen continue informeert en daarmee ontzorgt in het ontwikkel- en bouwproces. Toekomstige bewoners bepalen o.a. de grootte en indeling van de het appartement en de invulling van gemeenschappelijke ruimtes. 

Centrumeiland IJburg

Centrumeiland is het vijfde eiland van IJburg waar de komende jaren circa 1.500 duurzame woningen worden gerealiseerd. Centrumeiland ligt aan de oostzijde van IJburg grenzend aan Haveneiland-Oost. Via fraaie bruggen verbindt de centrale IJburglaan de eilanden met elkaar. Hierover zal de IJtram rijden, een snelle en rechtstreekse verbinding met het centrum van Amsterdam. Centrumeiland is ontworpen als een autoluwe wijk waar maximale ruimte wordt gegeven aan fietsers en voetgangers. Hierdoor wordt het spelen van kinderen op straat gestimuleerd. De nieuwe woonwijk wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan woningtypen met een grote invloed van particulieren. Naast unieke appartementen vind je hier veel ruime eengezinswoningen. Centrumeiland is dé plek in Amsterdam voor zelfbouw, particulier- en medeopdrachtgeverschap in een prachtige, waterrijke omgeving.

Contactpersonen

ir. E. Segeren (Erik) Projectontwikkelaar Neem contact op

ir. M. Verheij (Marijn) Projectontwikkelaar Neem contact op

N. Hartemink MSc (Nikander) Projectontwikkelaar Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Kondor Wessels Vastgoed wint tender Centrumeiland

Kondor Wessels Vastgoed (VolkerWessels) is door gemeente Amsterdam geselecteerd om kavel 08-02 op Centrumeiland te...

+