icon-arrow-right

Lloyd Yard

Rotterdam

Kondor Wessels Vastgoed is door gemeente Rotterdam geselecteerd als winnende partij voor de ontwikkeling van Blok D op de Lloydpier. De Lloydpier wordt gezien als een van de belangrijkste transformatiegebieden in de stad. Onder de naam Lloyd Yard worden er 136 woningen ontwikkeld en 10 PO kavels uitgegeven en ruimte bieden voor eigen invulling. De woningen zijn ontworpen met een avontuurlijke binnenwerf en een horecagelegenheid. 

 

Inschrijven als geïnteresseerde kan op: www.lloydyard.nl 

Woningvariatie

In totaal komen er negen woningtypen in het (hoge) koopsegment, midden- en dure huursegment die verspreid worden over negen lagen. Lloyd Yard wordt circa 40 meter hoog, verspreid over 18.000 m². De appartementen variëren van circa 60 m² tot circa 170 m²  en ieder appartement heeft een grote vrije hoogte en een ruime buitenruimte. Toekomstige bewoners kunnen fietsen gemakkelijk kwijt in drie inpandige fietsenstallingen en (deel)auto’s in de verdiepte parkeergarage.

 

Maasvenster

Mede dankzij een uniek duurzaam en energieneutraal ontwerp is Kondor Wessels Vastgoed als winnaar geselecteerd. Het ontwerp sluit aan bij de historie van de industriële Rotterdamse Lloydpier. Het zogeheten Maasvenster, een grote gevelopening, zorgt voor een unieke verbinding tussen de binnenwerf en de Maas. Lloyd Yard wordt overwoekerd met groen en vormt een samenspel van stoere gebouwen variërend in hoogte binnen het bouwblok.

Transformatiegebied

Blok D vormt het sluitstuk van de Lloydpier en bevindt zich naast het succesvolle transformatiegebied Müllerplein, het woon- en werkgebied Delfshaven en het historische Scheepvaartkwartier, Het Park en de iconische Euromast. De locatie is omringd door water en heeft een unieke haven-historie. Door het ontwikkelen van Lloyd Yard, wordt er een robuust en stoer ensemble van gebouwen toegevoegd aan de omgeving in combinatie met ruimtelijk wonen.

Contactpersonen

M.S. Heijn MSc, MRE (Marius) Projectontwikkelaar Neem contact op

ir. S. Bruijning (Silvie) Projectontwikkelaar Neem contact op

H. Luijt MSc (Heleen) Projectontwikkelaar Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+