Murano

Zaandam

Murano is een door bruggen verbonden eilandengroep in de Venetiaanse lagune. Hier komen de prachtige handgeblazen kristallen kroonluchters vandaan. Niet voor niets is daarom deze naam gekozen voor het grootstedelijke wooncomplex, dat in het ambitieuze Zaanse project Inverdan wordt ontwikkeld. Door het gebruik van veel glas in het ontwerp en pleinen die de woongebouwen met elkaar verbinden, krijgt Zaanstad met Murano een compleet nieuwe woonbuurt met een mediterrane uitstraling.

Grootstedelijk en toch intiem

Het project omvat 283 appartementen, verdeeld over negen woongebouwen met prachtige Italiaanse namen. De woongebouwen Da Vinci, Galilei en Marconi zijn bestemd zijn voor de verkoop. De overige zes gebouwen komen in de verhuur. In Murano wordt geparkeerd onder een verhoogd dek. Twee appartemententorens  staan speels bovenop dit dek, de overige gebouwen staan langs de randen van het project. Vanaf de straat zijn de op het dek gesitueerde binnenpleinen bereikbaar door brede trappen, geïnspireerd op de bruggen die de gelijknamige Italiaanse eilandengroep met elkaar verbinden. In Murano is geen gebouw hetzelfde en door de uitgekiende zichtlijnen verschijnen er verassende doorkijkjes en prachtige binnenpleinen. Dit maakt Murano grootstedelijk en toch intiem.

 

Het gaat om 171 koop- en 112 huurappartementen, verdeeld over negen gebouwen. De koopappartementen zijn verspreid over de gebouwen Galilei, Marconi en Da Vinci. De huurappartementen in 6 gebouwen: Piaggio, Volta, Vespucci, Galvani, Bernini en Christofori. Het aanbod varieert van klein tot groot, van eenvoudige tot zeer luxe appartementen. De grootte verschilt van één tot vijf kamerwoningen. Er zijn woningen met en zonder balkon en penthouses met een schitterend dakterras. In de overzichtelijke parkeergarage hebben de bewoners een eigen parkeerplaats.

 

Locatie

Murano ligt ten westen van het hoofdstation van Zaandam. Op een paar minuten lopen ligt het station én het levendige stadshart. Op een steenworp afstand van Murano ligt ook de Zaanse natuur met zijn weilanden, sloten, wuivende rietkragen en molens. Tussen de woongebouwen zijn gezellige binnenpleinen gerealiseerd. 

Contactpersoon

R.H.K. Elbersen (Richard) Directeur Neem contact op

Feiten & cijfers

+