Oud Seyst

Zeist

Wonen op een unieke historische locatie, maar dan wel voorzien van modern comfort en privacy. Dat is wonen in Oud Seyst. Een uitzonderlijk nieuwbouwproject in slotstad Zeist. 

Het ontwerp

In samenwerking met Kondor Wessels Projecten en Rau Architecten won Kondor Wessels Vastgoed de prijsvraag van ‘Het Rond Vierde Kwadrant' te Zeist gewonnen. Het project bestaat uit de uitbreiding van het gemeentehuis (met circa 3.000 m2 bvo), 33 corporatiewoningen, 67 koopwoningen, een ondergrondse parkeergarage met 200 parkeerplaatsen en de inrichting van het openbaar gebied. Het project is gelegen midden in het centrum van Zeist aan het welbekende Walkartpark. De kleinschalige gebouwen liggen speels in de groene openbare ruimte direct grenzend aan het park. 

 

De architect is in het ontwerp van Oud Seyst met respect omgegaan met de bestaande omliggende monumentale bebouwing. De tien kleinschalige woongebouwen, aangeduid als Oud Seyst, hebben allemaal hun eigen naam, welke verwijzen naar belangrijke historische Zeistenaren.

Stuivinga

Genoemd naar Jan Stuivinga die in Zeist onder meer het Raadhuis, landhuis Veldheim en het Post- en Telegraafkantoor ontwierp. Dit gebouw gelegen naast het gemeentehuis en aan het Walkartpark, telt 18 appartementen met 2 tot 5 kamers en afmetingen variërend van circa 60 tot 170 m2. De 6e en bovenste verdieping herbergt een penthouse met dakterras op het zuidwesten en een wijds uitzicht over het Walkartpark. Ook de andere appartementen hebben – natuurlijk – fraai zicht op dit park.

 

Dit gebouw is in 2014 opgeleverd.

Zocher en Copijn

De kleinschalige gebouwen Zocher en Copijn, beide bestaand uit 3 woonlagen met in totaal 6 appartementen, liggen direct aan het Walkartpark. De 6 typen appartementen van 114 tot 133 m2 groot, zitten in de luxe prijsklasse. Ze hebben 3, 4 of 5 kamers en half open keuken. Maar er is meer, want de buitenruimten (altijd gelegen aan de woonkamer), zijn zowel noordoost, noordwest als zuidoost georiënteerd; hierdoor bieden sommigen u juist ochtendzon en anderen geven u de gelegenheid om van de avondzon te genieten. De tuin op het noordoosten grenst direct aan Walkartpark. De appartementen op de bovenste etage hebben niet alleen een loggia aan de woonkamer, maar ook een dakterras dat garant staat voor een wijds uitzicht.

Marsman, Mourot en Kamperdijk

De gebouwen Marsman, Kamperdijk en Mourot zijn in belegging genomen door Bouwinvest. De gebouwen worden verhuurd als zorgwoningen onder de naam Aliantus Oud Seyst.

De Meester

De 3 herenhuizen van De Meester liggen iets buiten het plangebied en hebben een geheel eigen traditionele stijl, passend bij de omliggende bestaande bebouwing. Dit is de laatste fase van project Oud Seyst.

Meer informatie

Informatie over de actuele stand van de woningen vind je op de projectwebsite www.oud-seyst.nl of via Nassau Makelaars (030-69 175 77). 

Contactpersoon

R.H.K. Elbersen (Richard) Directeur Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Laatste 3 herenhuizen Oud Seyst in verkoop

Actueel

De verkoop van De Meester, de laatste fase van project Oud Seyst, is van start! De Meester bestaat uit drie luxe en...

Binnenkort in verkoop: 3 royale herenhuizen in Slotstad Zeist

Actueel

Wonen op een unieke historische locatie, maar dan wel voorzien van modern comfort en privacy. Dat is wonen in Oud Seyst, een...

Bouwinvest, ZorgID en Aliantus starten vernieuwend woon-zorgconcept

Actueel

Bouwinvest heeft op de PROVADA een overeenkomst getekend met ZorgID (onderdeel van VolkerWessels en dochteronderneming van...

+