HomeProjectontwikkeling Pieter de Hoochstraat/Hobbemakade

Pieter de Hoochstraat/Hobbemakade

Amsterdam

Midden in het bruisende Amsterdam rij je je eigen beveiligde garage binnen. De elegante lobby en conciërge zorgen voor een warm welkom. Bezoek ontvangen, het beste restaurant reserveren of een pakketje verzenden? Hier kom je thuis en word je volledig ontzorgd.

Programma

Aan de Hobbemakade, vlakbij het Rijksmuseum en Museumplein, werkt Kondor Wessels Vastgoed in samenwerking met Steenvastgoed aan de ontwikkeling van een appartementengebouw in het luxe segment. 

 

Op locatie staat nu nog een oud kantoorpand van KPN, dit gebouw wordt in de nabij toekomst gesloopt en zal plaatsmaken voor het nieuwe ontwerp van MVSA Architects. In het nieuwe ontwerp is het gebouw tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. Het gebouw bestaat uit 8 (woon)lagen en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie, te denken valt aan een healthconcept, en ruime lobby van circa 500 m².

 

Vanaf de 1e verdieping zullen 28 appartementen van ca. 250m² gerealiseerd worden. De ondergrondse parkeergarage biedt ruimte voor 83 niet-openbare parkeerplaatsen; waarvan 56 bedoeld voor de appartementen, 7 voor de maatschappelijke functie en 20 afgestemd op de toekomstige naastgelegen ontwikkeling.

Architectuur

De gevels en balkons worden afgewerkt met Japanse keramische stroken, stalen balustrades en houten terrassen. De compositie en maatvoering van de gevels is afgeleid van de historische gevelcomposities in de omgeving en naastgelegen panden. 

Contactpersoon

ir. L. de Goederen (Laura) Projectontwikkelaar Neem contact op

Feiten & cijfers

+