icon-arrow-right
HomeProjectontwikkeling Rauwe Duinen - IJmuiden aan Zee

Rauwe Duinen - IJmuiden aan Zee

IJmuiden aan Zee

Grenzend aan het natuurschoon van het wijdse zandstrand IJmuiden aan Zee, natuurgebied de Kennemerduinen en de Noordzee, liggen de Rauwe Duinen. Marina Seaport IJmuiden is de zeejachthaven van IJmuiden en ligt in het recreatiegebied. Ook is het een geliefde uitvalsbasis voor watersporters die van de zee houden. Kondor Wessels Vastgoed is samen met de eigenaren en de gemeente hard aan het werk om de (her)ontwikkeling van het gebied mogelijk te maken. 

Gebied met potentie

De Rauwe Duinen wordt een kustplaats waar men ultiem kan genieten van de natuur, de zee en het rauwe karakter van IJmuiden. Doel van de gebiedsontwikkeling is om stap voor stap een duurzame en blijvend gewilde kustplaats te realiseren. Een kustplaats met bijzondere en gevarieerde woningen, kwalitatief hoogwaardige horeca, shops, culturele en recreatieve voorzieningen. Direct aan de natuur van de duinen en de zee, maar ook dichtbij Amsterdam.

Stand van zaken

In het ‘Ambitiedocument IJmuiden aan Zee’ zijn de doelen en ambities neergelegd; het is een actuele uitwerking van de Herziene Kustvisie (2006). Trekker van het project Kondor Wessels Vastgoed vormt samen met Kennemerstrand NV, Kennemermeer BV, Marina Seaport IJmuiden BV en de gemeente Velsen de projectorganisatie. 

 

Op 11 mei 2017 heeft de raad van de gemeente Velsen positief besloten over de verdere ontwikkeling. Dit raadsbesluit betekent dat er gestart kan worden met de tweede fase van het project: het maken van een ontwikkelplan voor het gebied. Zo wordt stap voor stap een bijzondere, duurzame en blijvend gewilde kustplaats gerealiseerd.

Placemaking

FabCityNature is de organisatie die de placemaking voor de Rauwe Duinen organiseert. Als voorloper en innovatiefase van de gebiedsontwikkeling. In de komende vijf tot tien jaar hebben we de tijd om de potentie van het gebied te onderzoeken. FabCityNature zoekt oplossingen voor urgente vraagstukken zoals hernieuwbare energie en afval en hoe om te gaan met tegenstellingen tussen industrie en natuur, haven en zee. Met internationale aandacht vanuit het omvangrijke netwerk van FabCity Global. 

 

FabCityNature bestaat uit drie onderdelen: 

CAMPUS: de experimental play ground om de potentie en identiteit van het gebied te verkennen als innovatiefase voorafgaand aan de gebiedsontwikkeling. Samen te leren, testen en delen staan centraal.
COMMUNITY: ontstaat door het delen van unieke verhalen en waardevolle ervaringen van mensen in het gebied. Uiteenlopend van bevindingen uit wetenschappelijke experimenten tot de foto’s van het kampvuur op een doordeweekse dag. 
DESIGN: tijdelijke gebouwen en openbare ruimte laten in ontwerp het onderzoekende, testende en innovatieve karakter van  zien. 

 

Kijk voor meer informatie op www.fabcitynature.nl.

Contactpersonen

M.S. Heijn MSc, MRE (Marius) Projectontwikkelaar Neem contact op

M.M. van der Varst MSc (Mathia) Projectontwikkelaar Neem contact op

mr. M. van Deuren (Merel) Projectontwikkelaar Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Type ontwikkeling
    Langdurige gefaseerde gebiedsontwikkeling: residentieel, commercieel, leisure, utiliteitsbouw
  • Programma
    130.000 m2 bvo totaalprogramma, mix van o.a. wonen, werken en recreëren
  • Projectcategorieën
    Lopende projecten

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Op vakantie in eigen land: Basecamp IJmuiden

Op vakantie in eigen land? Ontdek de Tiny Houses van Basecamp IJmuiden, o nderdeel van de gebiedsontwikkeling Rauwe Duinen in...

Aanhaken bij innovatieve campus

Kustplaats IJmuiden aan Zee belooft een levendig en vooral duurzaam buitendijks kustdorp te worden. FabCityNature is de...

Wild aantrekkelijk IJmuiden aan Zee

Als het aan het college van de gemeente Velsen ligt wordt er op korte termijn leven geblazen in kustplaats IJmuiden aan Zee....

+