icon-arrow-right
HomeProjectontwikkeling Vrijheidsplaats

Vrijheidsplaats

Den Haag

Kondor Wessels Vastgoed, Amvest en Heijmans werken samen aan het initiatiefplan voor de ontwikkeling van twee woontorens met groene gevels op de Vrijheidsplaats in Den Haag. In de woontorens is ruimte voor circa 500 huur- en koopwoningen en een commerciële plint met hoogwaardige voorzieningen. 

De bijzondere ontwikkellocatie is gelegen boven de Utrechtsebaan (A12). De Utrechtsebaan wordt voor deze ontwikkeling ten dele overkluisd. De Utrechtsebaan vormt momenteel een barrière tussen de binnenstad en het Bezuidenhout/het Beatrixkwartier. Met het overkluizen van de Utrechtsebaan wordt deze barrière weggenomen. Hierdoor ontstaat niet alleen ruimte voor woningbouw, maar ook de mogelijkheid om de openbare ruimte aantrekkelijker en groener te maken. Vergroening is in deze ontwikkeling een belangrijk thema. 

De ontwikkeling geeft invulling aan de ambities van het Central Innovation District in Den Haag, waarbij sprake is van verdichting, vergroening en verduurzaming. Een belangrijke opgave daarbij is een betere verbinding tussen Den Haag Centrum, Centraal Station en Bezuidenhout. Tevens wordt met de ontwikkeling van circa 500 woningen een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de Haagse woningbouwopgave.

 

Contactpersonen

ir. J.W. Versluijs (Joost) Projectontwikkelaar - lid MT Neem contact op

ir. S. Bruijning (Silvie) Projectontwikkelaar Neem contact op

Feiten & cijfers

+