HomeProjectontwikkeling Wittenburg - Het Groenland

Wittenburg - Het Groenland

Amsterdam

Op de plek van de voormalige scheepswerf  ‘Het Groenland’ op het Amsterdamse schiereiland Wittenburg is een appartementengebouw met 79 koopwoningen gerealiseerd. Het gebouw staat met twee zijden in het water, waarvoor een insteek haven vanaf de Wittenburgervaart is gegraven. De randvoorwaarden hebben van het ontwerp een gebouw gemaakt dat zich verankert in zijn omgeving en de indruk geeft dat het er altijd heeft gestaan. Een appartementengebouw naar een ontwerp van het bekende architectenbureau AWG van de Vlaamse bouwmeester bOb van Reeth. 

Het ontwerp

Het appartementengebouw heeft een stijlvolle uitstraling en refereert aan de pakhuizen van weleer. Bijzonder detail is dat het gebouw met twee zijden in het water staat. Het gebouw herbergt 70 appartementen, 9 penthouses en 40 parkeerplaatsen in een volautomatisch parkeersysteem in de kelder.

 

Referenties voor dit gebouw waren oude pakhuizen, zoals het nabijgelegen VOC-pakhuis. Rustige gevelbeelden, monoliet, monochroom, bepalen de identiteit van het gebouw. Ramen, deuren en terrasopeningen vormen in een repetitief ritme gaten in doorgaande wanden.


Vanaf de entree hebben alle bewoners toegang tot een terras aan het water. De appartementen zelf beschikken over een ruime serre of een groot dakterras. De appartementen zijn zo ontworpen dat de wijze van indeling in veel gevallen door de inwoner zelf kan worden bepaald. De parkeergarage in het gebouw is uitgevoerd met een automatisch parkeersysteem.

Contactpersoon

R.H.K. Elbersen (Richard) Directeur Neem contact op

Feiten & cijfers

+